Ugrás a tartalomra

Halmosi Zoltán 70 éves

Június 28-án töltötte be 70. életévét a Szombathelyi Haladás tizenegyszeres válogatott labdarúgója, elnökségünk tagja, Halmosi Zoltán, akit ebből az alkalomból baráti körünk is köszöntött. A jól sikerült esten Gál László egyesületünk alelnökével beszélgetve a csupaszív, mindenkit magával ragadó játékáról elhíresült labdarúgó felidézte pályafutásának legemlékezetesebb pillanatait. De nem csak ő emlékezett, hanem néhány jó barátja is, akik többsége váratlanul lépett be a jó hangulattól hangos terembe.

Labdarúgóként és játékvezetőként is csúcsra ért

Palotai Károly személyében nem mindennapi vendége volt egyesületünknek. Labdarúgó pályafutása legnagyobb sikerét az 1964-es tokiói olimpián megszerzett aranyérem jelentette, ahol vidéki labdarúgóként ő volt válogatottunk csapatkapitánya. Edzői ambíciói nem voltak, inkább a játékvezetés iránt érdeklődött. Hamar bekerült a nemzetközi vérkeringésbe, FIFA-bíróként is sikert sikerre halmozott.

Tiszavasváriban találkoztak az olimpiabarátok

Az ország különböző részeiből érkező olimpikonokat, spotmenedzsereket és más prominens személyeket a városháza dísztermében fogadták a település vezetői. A résztvevőket a nap folyamán rendkívül gazdag program várta, melyek közül kiemelkedett a Gazdag József által megálmodott Városi Sportmúzeum felavatása, ahol ünnepélyes keretek között dr. Fülöp Erik polgármester, Gedó György olimpiai bajnok ökölvívó és Császári Attila öttusázó olimpikon vágták át a díszszalagot.

Kajdi János emléktábla avatása Gedó György olimpiai bajnokkal

1992. április 10-én, 25 évvel ezelőtt veszítette életét autóbalesetben Kajdi János, olimpiai ezüstérmes, kétszeres Európa-bajnok ökölvívó. Ebből az alkalomból, az egykori kiváló sportoló tiszteletére, szombathelyi szülőháza helyén Olimpiai Egyesületünk emléktáblát állított. Az eseményen avatóbeszédet mondott dr. Puskás Tivadar Szombathely MJV polgármestere, a Magyar Olimpiai Bizottság tagja, aki büszkén mondott köszönetet az egyesületünknek, hogy immár újabb emléktábla hirdeti a szombathelyi sportolók dicsőségét.

Közgyűlési beszámoló

Olimpiai Egyesületünk évadnyitó közgyűlését 2017. március 10-én, tartotta a Malom Söröző Olimpia termében. A 2016. évről Horváth Vilmos elnök szakmai és Gál László alelnök pénzügyi beszámolóját a közgyűlés egyhangú szavazással elfogadta. Ismét nagy sikert aratott Gál László és Cseh Géza az előző évről készített képes filmösszeállítása.

Videó archívum

25 éve az olimpiai eszme szolgálatában

Az Aranycsapat elfeledett legendái

Pars Krisztián olimpiai bajnok

Szarka Zoltán portré