Ugrás a tartalomra

Tizenhetedik alkalommal rendezte meg Olimpiai Egyesületünk 50 yardos (45,72 méter) amatőr úszóversenyét. Az unikumnak számító rendezvény újra a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrumban került lebonyolításra, amely ezúttal is remek helyszínnek bizonyult.
Az egyesület névadója tiszteletére megrendezett versenyre Halmay Zoltán szülőfalujából, Magasfaluból (Vysoká pri Morave) Dušan Dvoran polgármester vezetésével ismét népes delegáció érkezett, akik között tizenketten meg is mérették magukat. Az időjárásra sem lehetett panasz, az 57 indulónak a medencét körülvéve rengetegen szurkoltak.
A 14 év alatti korcsoportban a lányok versenye volt színvonalasabb, a séi Szabó Noémi megvédte címét. Nem csak ő, de a második helyen végzett Horváth Lilla is győzött volna a felnőtt hölgyek között is remek idejével. A fiúk viadalát a Polgárdiból érkezett Nagy Kristóf nyerte meg.
A nők versenyében imponáló fölénnyel a Kölnben élő, szabadságát Bükfürdőn töltő Birgit Reichelt diadalmaskodott. A döntőbe három külföldi versenyző is bejutott, ilyenre sem volt még példa korábban. A férfiaknál már a nevezések is szolgáltattak néhány érdekességet. 2011 után újra indult a versenyen a kupa történetének legeredményesebb úszója, Dobre Norbert. Ugyancsak benevezett a fővédnök Cservenyák Tibor is. De a rekordot a szombathelyi Marton János indulása jelentette, aki 72 év és 7 hónapjával a legidősebb résztvevője lett a Halmay Kupáknak. A döntő izgalmas csatát hozott, ahol Dobre Norbert régi fényében tündökölt, tizenegyedik alkalommal is elhódította a kupát, bár a dunaújvárosi Ifj. Rozs István igen csak szorongatta.
A verseny fővédnöki teendőit a már említett Cservenyák Tibor, olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó látta el, aki a hatodik helyen végzett. A verseny történetében ő az első fővédnök, aki döntőbe jutott. Az egykori kiváló kapus Zürichben él, de a nyarat Balatonkenesén tölti, ahonnan átruccant megnyitni a versenyt, átadni a díjakat és népszerűsíteni a sportot, az egészséges életmódot. A versenyen szinte mindenkivel szóba elegyedett, értékelt, dedikált, mindenkihez volt egy jó szava.
A díjakat Schaffer Adrienn, a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum értékesítési és kommunikációs igazgatója, a „korrekorder” Marton János, valamint Magasfalu polgármestere, Dušan Dvoran és természetesen Cservenyák Tibor adták át. Tibor a megérdemelt díszes oklevelét Halmosi Zoltántól, a Szombathelyi Haladás válogatott labdarúgójától vehette át.
A rendező Halmay Egyesület tagjai közül Borsos István az előkelő ötödik helyen végzett. Rajta kívül Jenei Ferenc, Mittli Ödön és Marton János indult a versenyen, de Cservenyák Tibor is tagja hagyományőrző egyesületünknek.
A verseny lebonyolításában kiemelkedő munkát végzett: Szummer Tamás (szakmai felelős), Horváth Vilmos (kommentátor), Benyák András (emléklapírás), Benyák Albert (fotó), Cseh Géza (videó), valamint a technikai lebonyolításban közreműködő stáb, azaz Halmosi Zoltánné, Horváth Réka, Gál László, Békefi Miklós és Szendi János.

 

A XVII. Halmay Kupa végeredménye – felnőttek (50 yard):Férfiak:

 

 

Nők:

 

1. Dobre Norbert (Szombathely)

23,15 mp.

 

1. Birgit Reichelt (Köln, Németország)

31,25mp.

2. Ifj. Rozs István (Dunaújváros)

24,62 mp.

 

2. Szabó Laura (Sé)

36,69 mp.

3. Bodnár Bálint (Szeged)

27,09 mp.

 

3. Imre Emília (Szombathely)

45,26 mp.

4. Bognár László (Győr)

30,40 mp.

 

4. Kustor Tünde (Sopron)

45,55 mp.

5. Borsos István (Szombathely)

32,50 mp.

 

5. Puruczkiné Veronika (Neukirchen, Ausztria)

55,53 mp.

6. Cservenyák Tibor (Zürich/Balatonkenese)

34,13 mp.

 

6. Jana Baumanová (Vysoká pri Morave, Szlovákia)

-

A XVII. Halmay Kupa végeredménye – 14 év alattiak (50 yard):Fiúk:

 

 

Lányok:

 

1. Nagy Kristóf (Polgárdi)

37,93 mp.

 

1. Szabó Noémi (Sé)

29,58 mp.

2. Stefanich Gábor (Bük)

38,35 mp.

 

2. Horváth Lilla (Szombathely)

29,80 mp.

3. Bodnár Botond (Szeged)

39,23 mp.

 

3. Kis Dorina (Győr)

34,78 mp.

4. Stefanich Mirkó (Bük)

44,67 mp.

 

4. Kis Ramóna (Győr)

35,66 mp.

5. Sebők Péter (Jászkisér))

53,35 mp.

 

5. Svélecz Hanna (Sopron)

36,13 mp.

6. Tóth Zoltán (Cserszegtomaj)

-

 

6. Halasi Lili (Miskolc)

37,87 mp.

Esemény kategória

Videó archívum

20 év 20 percben

Az Aranycsapat elfeledett legendái

Pars Krisztián olimpiai bajnok

Szarka Zoltán portré