Ugrás a tartalomra

Június 28-án töltötte be 70. életévét a Szombathelyi Haladás tizenegyszeres válogatott labdarúgója, elnökségünk tagja, Halmosi Zoltán, akit ebből az alkalomból baráti körünk is köszöntött. A jól sikerült esten Gál László egyesületünk alelnökével beszélgetve a csupaszív, mindenkit magával ragadó játékáról elhíresült labdarúgó felidézte pályafutásának legemlékezetesebb pillanatait. De nem csak ő emlékezett, hanem néhány jó barátja is, akik többsége váratlanul lépett be a jó hangulattól hangos terembe.
Először a gyerekkori pajtás, Osvald Imre könnyeztette meg az ünnepeltet, majd két egykori csapattárs következett. A Szombathelyre a Ferencvárostól érkező Horváth Árpád és a 37-szeres válogatott Kereki Zoltán egyaránt dicsérő jelzők sokaságával illette Halmosi Zoltánt, mindketten kiemelték, hogy igazi kapitánya volt a hetvenes évek Haladásának, aki még akkor is vezéregyéniség volt, ha netán kicsit rosszabb napot fogott ki. Takács Tibor, a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület elnöke is köszöntötte az ünnepeltet, akinek tudását mindig sokra tartotta, de csak ellenfélként találkozhatott vele. A Ferencváros és vasi zöld-fehér klub az elmúlt évtizedekben kiváló kapcsolatot ápolt, a kapocs Novák Dezső volt, aki mindkét együttesben maradandót alkotott.
Az időutazás során megelevenedtek a Bozzaiban töltött gyermekévek, a Haladás és a nemzeti válogatott színeiben lejátszott legemlékezetesebb mérkőzések, a Marseille-i kisiklás, az aktív játék utáni évtizedek és az életben oly fontos család. Nyugodt családi háttér nélkül ez a pályafutás biztosan nem így sikerült volna. A feleség, az atléta Séfer Rozália 47 éve támasza. A három gyermek szintén a sportban maradt, Péterből válogatott labdarúgó vált. Azonban most már az unokák viszik a prímet, rájuk a legbüszkébb a nagypapa.
A köszöntő II. félideje a GÓL Vendéglőben folytatódott, ahol Marton János pazar harmonika játékának köszönhetően a kiváló hangulat záróráig kitartott.

Esemény kategória

Videó archívum

20 év 20 percben

Az Aranycsapat elfeledett legendái

Pars Krisztián olimpiai bajnok

Szarka Zoltán portré