Ugrás a tartalomra

Már tizenegyedik alkalommal emlékeztünk Németh Pál mesteredzőre, a Dobópápára a tiszteletére életre hívott Németh Pál Emléknapon. Az idei rendezvény különlegességét jelentette, hogy az egy napon került megrendezésre a szintén Németh Pál munkássága előtt tisztelgő IV. Németh Pál Memorial kalapácsvető versennyel. A Nemzetközi Atlétikai Szövetség 2010-ben hívta életre kalapácsvető-versenysorozatát. Most először Szombathely is bekapcsolódhatott a világhírű szombathelyi dobóiskolát felépítő mesteredző, Németh Pál életműve előtt tisztelgő nemzetközi emlékversennyel. A nőknél az amerikai világranglista-vezető DeAnna Price, a férfiaknál a Szombathelyi Dobó SE kitűnősége, Halász Bence nyerte meg a IV. Németh Pál Memorialt.

Az eredményhirdetést megelőzően Horváth Vilmos, a két egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket. A díjkiosztón közreműködött dr. Hende Csaba Szombathely országgyűlési képviselője, dr. Puskás Tivadar Szombathely MJV polgármestere, Illés Károly Szombathely alpolgármestere és Balázsy Péter Vas megye főjegyzője.  A Magyar Atlétikai Szövetséget Gyulai Miklós elnök és testvére, Gyulai Márton képviselték.

 A  Szombathelyi Dobó SE és a Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület rendezésében zajló esemény a hagyományos koszorúzással ért véget. Szombathely MJV,  Vas Megye Önkormányzata, majd a Magyar Atlétikai Szövetség után a Németh Pál Dobóakadémia nevében Pars Krisztián, Halász Bence és Békefi Miklós, olimpiai hagyományőrző egyesületünk nevében Jenei Ferenc és Pintér László helyezett el koszorút Németh Pál dobópályára néző szobránál.

A Németh Pál Emléknapra kilátogató sportbarátok, Pali bácsi tisztelői díszes emléklapot kaptak ajándékba. Az emléknap zárásaként a DOBÓ SE elnökségének tagjai által főzött bográcsos ételeket kóstolhatták meg a sportolók és az érdeklődő sportbarátok.

Esemény kategória

Videó archívum

25 éve az olimpiai eszme szolgálatában

Az Aranycsapat elfeledett legendái

Pars Krisztián olimpiai bajnok

Szarka Zoltán portré