Ugrás a tartalomra
teke-woki

Teketória – Halmay tekeverseny hatodszor

Több mint tíz év szünet után, 2017. november 17-én ismét megrendeztük egyesületünk tekebajnokságát. Akkor elhatároztuk, hogy a jövőben évente találkozni fogunk a tekepályán. 2019. február 1-én újra a Rezgő Tekéző és Söröző adott otthont házi versenyünknek. Komoly érdeklődés mellett, szoros küzdelemben dőltek el a helyezések. Figyelembe véve amatőr mivoltunkat, a színvonalra sem lehetett panasz.
A férfiak versenyében Horváth Vilmos személyében új győztest avattunk. Egyesületi elnökünk már többször állt a dobogó harmadik fokán, de ezúttal nagyon egyenletes teljesítményt nyújtva diadalmaskodott. A dobogós helyezésekért ismét hatalmas csaták alakultak ki. Békefi Miklós megőrizte legutóbbi második helyét, a dobogó harmadik fokára pedig a  korábbi kétszeres győztes Szakály Ferenc lépett elő. Gál László egy fával lemaradva a leghálatlanabb negyedik helyen végzett. A bajnoki címet védő Geider Attila ezúttal is egyenletesen dobott, ami ezúttal az ötödik helyhez volt elegendő. Mentségére szóljon, hogy sérülten versenyzett. A Halmay tekeversenyek újonca, Woki Zoltán nagy kedvvel dobott és rögtön pontszerző helyen zárta a versenyt. Woki Zoltán után kicsit lemaradva, de még mindig nagyon jó dobásokat bemutatva Horváth Péter, Kerényi János és Hatos Ferenc végzett. Az őket következő trió tagjai, Gál Tamás, Szendi János és Mittli Ödön váltakozó sikerrel szerepeltek. Szép dobások után egy-egy balul sikerült dobás is becsúszott. A mezőnyt Mikics István, Császár Zoltán és Németh László zárta, akik – bár bemutattak néhány szép dobást is – szintén ingadozó teljesítményt nyújtottak. A tekekupán játékon kívül indult egy „profi” versenyző, Rózsa István is, aki 112 fával meg is nyerte volna a versenyt.
A hölgyek mezőnyében Császárné Tardos Klára az előző versenyen még éppen leszorult a dobogóról, most magabiztosan hódította el az elsőséget. Mittli Ödönné Magdi  megőrizte korábbi második helyét, megelőzve a szintén egyenletes teljesítményt nyújtó Becsei Katalint.  Nagyon balszerencsés volt Kerényiné Horák Krisztina, aki hajszállal maradt le a dobogóról. Nagy csata alakult ki a többi versenyző között is. Padányi Edit, Németh Lászlóné Orsi és Simonyi Ferencné Brigi egyaránt óriási akarással és koncentrálva dobtak, de ezúttal nem tudtak harcba szállni a dobogós helyezésekért.
A verseny az ünnepélyes eredményhirdetéssel zárult. Horváth Vilmos elnök felsőfokon szólt a versenyről, ami remek hangulatban zajlott. Úgy váltunk el, hogy egy év múlva újra találkozunk a tekepályán.

Eredmények:

Férfiak: 1. Horváth Vilmos 92 fa; 2. Békefi Miklós 90 fa; 3. Szakály Ferenc 89 fa; 4. Gál László 88 fa; 5. Geider Attila 87 fa; 6. Woki Zoltán 85 fa; 7. Horváth Péter 76 fa; 8. Kerényi János 74 fa; 9. Hatos Ferenc 71 fa; 10. Gál Tamás és Szendi János 69 fa; 12. Mittli Ödön 62 fa; 13. Mikics István 44 fa; 14. Császár Zoltán és Németh László 43 fa.

Hölgyek: 1. Császárné Tardos Klára 81 fa; 2. Mittli Ödönné 73 fa; 3. Becsei Katalin 68 fa; 4. Kerényiné Horák Krisztina 58 fa; 5. Padányi Edit és Németh Lászlóné 41 fa; 7. Simonyi Ferencné 37 fa.

Szakály Ferenc és Kerényi János versenyen készült képei itt megtekinthetők.

Videó archívum

25 éve az olimpiai eszme szolgálatában

Az Aranycsapat elfeledett legendái

Pars Krisztián olimpiai bajnok

Szarka Zoltán portré