Ugrás a tartalomra
brigi

Színvonalas tekeverseny Szentgotthárdon

Tekeversenyünket ebben az évben Szentgotthárdon rendeztük meg. Woki Zoltán tagtársunk vállalta fel a szervezési teendőket, aki a verseny előtt egy érdekes kulturális programmal is meglepett bennünket. A közelmúltban nagyon szépen felújított Nagyboldogasszony-templomot tekintettük meg kalauzolása mellett. Az ország harmadik legnagyobb barokk stílusú temploma lenyűgözte csoportunkat. Rövid belvárosi sétát követően már a tekeversenyé volt a főszerep.

A férfiak mezőnye volt ezúttal is a népesebb. A bombaformában versenyző Kerényi János személyében új győztest avattunk a verseny történetében. A második helyen – zsinórban harmadik alkalommal – ezúttal is Gál László végzett. Érdekesség, hogy két sorozatban is hajszálpontosan egyforma eredményt értek el, a harmadik sorozat döntött Kerényi János javára. A dobogó harmadik fokára Horváth Péter „Pedro” állhatott fel, aki évek óta egyenletesen teljesít. A tavalyi győztes, Békefi Miklós szoros csatában maradt le a dobogóról. A verseny főszervezője, Woki Zoltán hazai pályán versenyezve végzett az ötödik helyen, mindössze két fával megelőzve a szintén stabilan jól dobó Hatos Ferencet. Horváth Vilmos ezúttal minimális különbséggel maradt le a még „pontszerző” hatodik helyről. Közvetlenül az élmezőny mögött fejezte be a küzdelmet Gál Tamás és a szintén szentgotthárdi Borbély Sándor. A többi versenyző, azaz Mittli Ödön, Györke Károly, Szakály Ferenc és a tavalyi bronzérmes Sárközi Artúr szintén produkáltak egy-egy jó sorozatot, de teljesítményük ezúttal ingadozó volt.

A hölgyek mezőnyében óriási küzdelem alakult ki az egyaránt remekül versenyző Mittli Ödönné, Magdi és Paukovits Anikó között. A győzelmet – a tavaly megszerzett második helyről előre lépve – Magdi szerezte meg. A bronzérmet az első Halmay versenyén induló Györke Károlyné, Maresz hódította el. Kerényiné Horák Krisztina és Simonyi Ferencné, Brigi ezúttal leszorultak a dobogóról, de ők is minden dicséretet megérdemelnek.

Összességében minden versenyző teljesítménye elismerésre méltó volt. Külön érdekesség, hogy szinte minden indulónak volt egy olyan parádés dobása, mellyel sikerült ledöntenie mind a kilenc bábut. A verseny ezúttal is az ünnepélyes eredményhirdetéssel zárult. Ideális környezetben, minőségi pályákon versenyezve, jó hangulatban töltöttünk el néhány órát. Köszönet a kiváló szervezésért Woki Zoltánnak, aki a verseny mintaszerű megrendezését szívügyének tekintette.

Szakály Ferenc és Woki Zoltán versenyen készült képei itt megtekinthetők.

Videó archívum

25 éve az olimpiai eszme szolgálatában

Az Aranycsapat elfeledett legendái

Pars Krisztián olimpiai bajnok

Szarka Zoltán portré