Ugrás a tartalomra
palotai_elhunyt

Meghalt Palotai Károly, olimpiai bajnok labdarúgó

2018. február 3-án hosszan tartó súlyos betegség után 82. életévében meghalt Palotai Károly olimpiai bajnok labdarúgó, egykori kiváló FIFA játékvezető. A szinte hihetetlen hír váratlanul ért bennünk. 2017 májusában még körünkben üdvözölhettük, ahol felejthetetlen beszélgetésen mesélt labdarúgóként és játékvezetőként is sikerekben bővelkedő, kivételes pályafutásáról. 2016 karácsonya előtt Gál László alelnökünk Ötkarikás futballtornák című könyvének bemutatóján is találkozhattunk vele, a könyvnek ő is interjú alanya volt. Természetesen az 1964. évi tokiói olimpiát idézte fel, ahol élete legnagyobb sikerét érte el, csapatkapitánya volt az olimpiai bajnokságot nyert magyar válogatottnak.

Az UEFA 2016-ban budapesti kongresszusán életműdíjjal ismerte el pályafutását. A nemzetközi és a hazai futball világában óriási tisztelet övezte.

A sportpályafutásához nyugodt családi hátteret biztosító felesége sajnos két évvel ezelőtt elhunyt, azóta az ő élete is gyökeresen megváltozott, nehezen dolgozta fel szerető társa elvesztését. Találkozásaink alkalmával egy csodálatos (sport)embert ismerhettünk meg személyében, akivel mindig kellemesen, baráti hangulatban tudtunk elbeszélgetni. Nem csak a pályán, hanem az életben is igazi példakép volt.

Emlékét tisztelettel megőrizzük.

Isten vele, nyugodjon békében Karcsi bácsi!

 

 

Videó archívum

25 éve az olimpiai eszme szolgálatában

Az Aranycsapat elfeledett legendái

Pars Krisztián olimpiai bajnok

Szarka Zoltán portré