Ugrás a tartalomra
tata_cimlap

A Magyar Olimpiai Akadémia 72. vándorgyűlése Tatán

A Magyar Olimpiai Akadémia 72. vándorgyűlésének Tata városa volt a házigazdája. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is. A tatai edzőtábor a magyar sport és olimpiai mozgalom egyik nevezetes helye, ahol sportolók ezrei készültek fel versenyeikre, így számos olimpiai, világbajnoki és Európa-bajnoki érem köthető a városhoz.

Rózsavölgyi István emléktáblájának koszorúzásával indult a program, mely városnézéssel és  az Ökoturisztikai Központ megtekintésével folytatódott. Az előadásoknak az Olimpiai Központ díszterme adott otthont. Michl József, Tata város polgármestere köszöntötte a vendégeket és a megjelent olimpikonokat, majd számos érdekes előadást hallgathatott meg a több mint száz érdeklődő. Többek között  Győr Béla megemlékezett az előző vándorgyűlés óta az olimpiai mozgalomban elhunyt sportolókról és sportvezetőkről, Michl József Tata sportéletéről számolt be, Kocsis L. Mihály az ötvenes évek végén, iskolás gyermekként élte meg az edzőtábor mindennapjait, ezekre az évekre emlékezett vissza előadásában, majd Szöllősi György a Nemzeti Sport főszerkesztője, a MSÚSZ elnöke „Magyar futballzsenik Spanyolországban” címmel tartott előadást. Zárásként az egykor sikeres magyar labdarúgó-válogatott dél-amerikai túráiról dr. Dénes Tamás újságíró adott történeti visszatekintést.

Egyesületünk részéről Gál László alelnök vezetésével Mecsériné Doktor Rozália, Békefi Miklós, Mecséri Csaba, Szakály Ferenc, Tóth Győző, Bartos Róbert és Horváth Péter vett részt a rendezvényen, de budapesti tagtársaink is szép számmal jelen voltak, így dr. Hencsei Pál, Bódayné Blaha Judit, Surányi Péter és dr. Mateisz Léránt.

Szakály Ferenc vándorgyűlésen készült képei itt megtekinthetők.

Videó archívum

25 éve az olimpiai eszme szolgálatában

Az Aranycsapat elfeledett legendái

Pars Krisztián olimpiai bajnok

Szarka Zoltán portré