Ugrás a tartalomra
csata

Könyv a Csatafutásról

A Szülőföld könyvkiadó gondozásában elkészült a „15 év Csatafutás” című könyv, amelyet Woki Zoltán, egyesületünk tagja, a szentgotthárdi Csatafutás ötletgazdája, megálmodója, 10 évig főszervezője írt, aki maga is futott mind a 15 alkalommal.

A könyv a sportrendezvény 15 éves történetét mutatja be, amely immár Vas megye egyik legrangosabb utcai futóversenye, komoly országos és nemzetközi ismertséggel, átlagban 300-350 futóval, ahol már 11 nemzet futói álltak rajthoz, a legtöbben Ausztriából és Szlovéniából.

Leírja a Csatafutás megszületésének ötletét, kapcsolódását a híres Szentgotthárdi csatához, amely Szentgotthárd és a mostani osztrák-magyar határnál, az ausztriai Mogersdorf (Nagyfalu) közelében zajlott 1664-ben. A főfutam futói ezen a szakaszon is áthaladnak, összekötve a Szentgotthárdon és Mogersdorfban található két emlékművet. Azon a szakaszon, ahol egykor a csata zajlott, majd hosszú évtizedekig a vasfüggöny húzódott szögesdróttal, aknamezőkkel, őrbódékkal.

A könyv 120 oldalon írja le a Csatafutás legfőbb jellemzőit, mind a 15 Csatafutás leglényegesebb történéseit, érdekességeit 250 fényképpel, összefoglaló statisztikákkal, mellékletekkel. Ismerteti röviden a CERR-Cup kupasorozatot és a VOSSEN-Szentgotthárd Futószakosztály sikereit is.

A könyvnek – szerzője mellett – több „halmays” kötődése is van. Dr. Vargyas Csaba, Gécsek Tibor és Pars Krisztián többször voltak díjátadók, Kelemen Tibor időmérő, Borbély Sándor pedig mind a 15 alkalommal indult a versenyen. A kötetet Kerényi János szerkesztette.

A könyv bemutatójára és kedvezményes árusítására a 16. Csatafutás alkalmával 2018. augusztus 4-én kerül sor Szentgotthárdon. Későbbi árusítása a Vas Népe szentgotthárdi ügyfélszolgálati irodájában, a körmendi Múzsa Könyvkereskedésnél lesz és megrendelhető a farkas.csaba@pannoniakonyv.hu e-mail címen.

Kedvcsináló oldalak a könyvből itt megtekinthetők.

Videó archívum

25 éve az olimpiai eszme szolgálatában

Az Aranycsapat elfeledett legendái

Pars Krisztián olimpiai bajnok

Szarka Zoltán portré