Ugrás a tartalomra
holler hp

Irány Tokió! szellemi olimpiatörténeti vetélkedő

A Magyar Olimpiai Bizottság által kiírt és a Magyar Olimpiai Akadémia által szervezett Irány Tokió! szellemi olimpiatörténeti vetélkedő elődöntőit és döntőit – hasonlóan az olimpiához – a koronavírus járvány miatt egy évvel elhalasztották. 2021. július 3-án a kvalifikált 24 játékosból 15 vállalta az elődöntőben való személyes versenyzést. Egyesületünk is érdekelve volt, hiszen a Holler házaspár az interneten lebonyolított ötfordulós „selejtezőből” 100%-os teljesítménnyel jutott az elődöntőbe, sőt a 8 fővel megrendezésre kerülő döntőbe is beverekedték magukat. A finálé résztvevői olimpiai bajnokokkal, érmesekkel, téli és nyári olimpiai versenyekkel kapcsolatos kérdéseket, képfelismerési és pontfogyasztó feladatokat oldottak meg. Dr. Hollerné Mecséri Annamária és dr. Holler Péter kiválóan helytálltak az erős mezőnyben, ahol Annamária a negyedik, míg Péter a hatodik helyen végzett.

Gratulálunk nagyszerű teljesítményükhöz!

A szellemi olimpiatörténeti vetélkedő végeredménye:

1. Nagy Barnabás (185 pont)
2. Tóth Sándor (170 pont)
3. Vásárhelyi Tamás (145 pont)
4. Dr. Hollerné Mecséri Annamária és Schmidt Zsolt (140-140 pont)
6. Dr. Holler Péter (128 pont)
7. Thodory Csaba (89 pont)
8. Brézai Zoltán 66 (pont).

Az elődöntő és a döntő minden résztvevője emléklapot kapott és könyvjutalomban részesült. Az első három helyezett érem-, oklevéljutalmat és későbbi időpontban az olimpiai csapat Adidas-felszerelését kapja meg.

A vetélkedő zsűri elnöki teendőit Győr Béla, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára látta el.  Budapesti tagtársaink közül Tóth Attila a játék vezetőjeként, Surányi Péter pedig a zsűri tagjaként működött közre.

Olimpiai baráti körünk tagjai közül az internetes játékban még ketten indultak. Burján Anna, újdonsült ajkai tagtársunk 84%-os, míg Szakasics Zoltán, az Irány Atlanta vetélkedőn győztes trió egyik tagja 81%-os teljesítményével éppen csak lemaradtak az elődöntőről.

Anna és Zoltán részvételéhez és teljesítményéhez szintén gratulálunk!

Budai Tibor döntőn készült képei itt megtekinthetők.

Videó archívum

25 éve az olimpiai eszme szolgálatában

Az Aranycsapat elfeledett legendái

Pars Krisztián olimpiai bajnok

Szarka Zoltán portré