Ugrás a tartalomra
Indul a Halmay filmklub

Indul a Halmay filmklub

2017. május 4-én, csütörtökön 18 órakor a Malom utcai klubhelyiségünkben elindítjuk új sorozatunkat, a Halmay filmklubot. Az ötlet lényege, hogy 20 év eltolódással a filmkockák segítségével felidézzük korábbi rendezvényeinket. Akik személyesen is már jelen voltak a korabeli eseményen, azok jót nosztalgiázhatnak, akik akkoriban még nem voltak tagjai egyesületünknek, azok két évtized késéssel átélhetik az akkori rendezvények hangulatát.
A filmklub nyitórendezvényén levetítjük az 1996-os olimpia évében lebonyolított Irány Atlanta elnevezésű olimpiatörténeti vetélkedő döntőjét, a Vas Megye–Békés megye párharcot. Mint közismert, alapító tagjaink abból a háromfős szellemi olimpiai csapatból és a köréjük csoportosult egykori vetélytársakból kerültek ki, akik a centenáriumi olimpia évében megnyerték a MOB, a MOA és a Magyar Televízió által szervezett olimpiatörténeti vetélkedőt. A Gál László – Horváth Vilmos – Szakasics Zoltán trió győzelméért az egész megye szorított. A szombathelyi helyszínhez hozzánőtt Hajdú B. István sportriporter személye is, aki jó kabalának bizonyult, mivel a Vas megyei csapat győzött a vetélkedőn és jutalomként nyolc napot tölthetett el Atlantában, az aranyolimpián.
A népszerű sportriporter a következő szavakkal dedikálta a vasi csapat tagjainak közös fényképüket: „Örülök, hogy testközelből érhettem meg a Vas megyei DREAM TEAM papírformagyőzelmét. Tisztelettel és szeretettel: Hajdú B. István”
Minden érdeklődőt szeretettel várunk a filmvetítésre.

Videó archívum

25 éve az olimpiai eszme szolgálatában

Az Aranycsapat elfeledett legendái

Pars Krisztián olimpiai bajnok

Szarka Zoltán portré