Ugrás a tartalomra
teke20_címlap

Halmay tekeverseny remek hangulatban

Évadnyitó amatőr tekeversenyünknek január 17-én ismét a Rezgő Tekéző és Söröző volt a házigazdája. A hangulatra és az érdeklődésre ezúttal sem lehetett panasz. Aki a korábbi években kilátogatott és elindult a versenyen, azt megérintette a remek hangulat és újra megmérettette magát. Örvendetes, hogy az idén új arcokkal bővült a részvevők sora.

A férfiak mezőnyében régi-új győztest avattunk. Geider Attila tavaly sérülés miatt nem tudott dobogóra kerülni, most viszont nagy magabiztossággal dobva visszaszerezte bajnoki címét. A további helyezésekért óriási harc bontakozott ki. Az ezüstérmet Horváth Péter szerezte meg, aki a korábbi versenyeken is mindig jól dobott, de egy-egy apró hiba miatt mindig lecsúszott a dobogóról. Ezúttal nem. A Halmay tekeversenyek történetében már többször is diadalmaskodó Gál László hosszú évek után állhatott fel ismét a dobogó alsó fokára.

A hölgyek mezőnyében Mittli Ödönné, Magdi  több ezüstérmes szereplés után ezúttal győztesként zárta  versenyt. Az ezüstérmet egy „igazi” sportoló, az egykori válogatott atléta Halmosiné Séfer Rozália szerezte meg, akit szoros küzdelemben előzött meg Magdi. A bronzéremért vívott óriási csatában csupán 1 fa döntött Jenei Ferencné, Kati javára Németh Orsolya előtt.

A többi résztvevőnek is kijár a dicséret, mindenki tudása legjavát nyújtotta. Ahogy Ethelbert Talbot, Pennsylvania állam érseke 1908-ban mondta: „Nem a győzelem fontos, hanem a részvétel.”

A verseny ezúttal is az ünnepélyes eredményhirdetéssel zárult. Horváth Vilmos és Gál László osztották ki az érmeket és értékelték a versenyt. A kiváló hangulat és a nagy érdeklődés előrevetíti, hogy jövőre újra találkozunk a tekepályán.

Videó archívum

25 éve az olimpiai eszme szolgálatában

Az Aranycsapat elfeledett legendái

Pars Krisztián olimpiai bajnok

Szarka Zoltán portré