Ugrás a tartalomra
vargaistvan

Elhunyt Varga István tagtársunk

Életének 81. évében váratlanul elhunyt Varga István, egyesületünk tagja. Az egyedül élő egykori kiváló atléta rendszeres látogatója volt rendezvényeinknek. Ma kaptuk a szomorú hírt, hogy délceg alakja már többé nem tűnik fel összejöveteleinken.

Varga István 1938. augusztus 9-én, Vépen született. Már iskolás korában érdeklődést mutatott a sport, az atlétika iránt. Diszkoszvetéssel, majd pedig kalapácsvetéssel próbálkozott, szép  sikereket ért el. Nagy érdemei voltak abban, hogy Németh Pál, a későbbi „dobópápa” a kosárlabda világából átrándult a dobóatlétika világába. Kortársak voltak, de nem sokáig versenyeztek együtt, mert 1972-ben Varga István Németországba vándorolt ki, ahogy akkor mondták „disszidált”. A 90-es évek közepén tért vissza szülőföldjére, előbb Vépen, majd Szombathelyen telepedett le. Németh Pál buzdítására 2000-ben kérte felvételét egyesületünkbe. Azóta rendszeres részt vevője volt programjainknak, nem csak Szombathelyen, de vidékre is elutazott, sőt felvidéki és erdélyi utazásainkon részt vett. Aki beszélgetésbe elegyedett vele, csakhamar megtapasztalhatta, hogy műveltségének köszönhetően az élet szinte minden dolgához hozzá tudott szólni, mindenről volt határozott véleménye. Nem csak a sport érdekelte, rendszeresen látogatta a könyvtárat, a közélet történéseit is naprakészen nyomon követte.

A sport szeretete kötött össze bennünket. Úgy érezzük, hogy szívesen jött körünkbe és mindig jól is érezte magát. Hozzátartozott baráti körünkhöz, a „Halmay család” megrendülten búcsúzik tőle.

Kedves Pista bácsi!

Közvetlen személyiséged, fanyar humorod hiányozni fog egyesületünk életéből. Emlékedet tisztelettel és örökre megőrizzük.

Isten veled, nyugodjál békében!

Videó archívum

25 éve az olimpiai eszme szolgálatában

Az Aranycsapat elfeledett legendái

Pars Krisztián olimpiai bajnok

Szarka Zoltán portré