Ugrás a tartalomra
nlj

Elhunyt Németh László József tagtársunk

Szomorú hírt kapott egyesületünk. Életének 85. évében elhunyt Németh László József tagtársunk, barátunk. Bár az utóbbi években csak ritkán találkoztunk és tudtunk róla, hogy betegeskedik, mégis váratlanul ért bennünket halálhíre. Visszavártuk közénk, de a sors másként rendelkezett.

Németh László József bátyja, a „Dobópápa” ajánlásával 2001-ben csatlakozott baráti körünkhöz. 1940. január 19-én, Pali bácsihoz hasonlóan Gyöngyöshermánban született. A felejthetetlen gyermekévek a Nagy Lajos Gimnáziumban folytatódtak számára, de közbejött az 1956-os forradalom és szabadságharc. Ekkor – sok honfitársunkhoz hasonlóan – ő is külföldre távozott.

A menekülttáborokban töltött időszakot követően az Egyesült Államokban telepedett le. Több városban is élt, de legtovább Chicagóban. A megélhetés Amerikában sem volt egyszerű, Laci bácsi is sok mindenbe belekóstolt, többek között lovakkal, lóversenyeztetéssel is foglalkozott. Egy idő után Magyarországon maradt családtagjai nem kaptak hírt felőle, már-már eltűntnek hitték, amikor az ezredfordulón családja nagy örömére hazatért szülőföldjére. Bátyja támogatásával új életet kezdett Szombathelyen, majd Juli személyében kitartó társra lelt, akivel egészen most bekövetkezett haláláig boldog párt alkottak.

Németh Pálnak köszönhetően több, mint két évtizedig egyesületünk tagja volt, fanyar humora, derűs egyénisége hozzátartozott rendezvényeinkhez, amelyeket rendszeresen látogatott. Bátyja halála után is folytatódott kapcsolatunk. Sok-sok közös élményünk volt az elmúlt években, hiszen Laci bácsi több alkalommal Magasfaluba is velünk tartott, részt vett éppen 10 évvel ezelőtt az emlékezetes erdélyi kirándulásunkon is. Hosszú évekig farsangi báljaink aktív résztvevője volt. Jól beilleszkedett olimpiai hagyományőrző klubunkba, szívesen jött körünkbe, ahol  barátokra is lelt.

Kedves Laci bácsi!

Szomorú szívvel búcsúzunk Tőled. Emlékedet tisztelettel és szeretettel örökre megőrizzük.

Isten veled, nyugodjál békében!

Emlékképek Németh László Józsefről itt megtekinthetők.

Videó archívum

25 éve az olimpiai eszme szolgálatában

Az Aranycsapat elfeledett legendái

Pars Krisztián olimpiai bajnok

Szarka Zoltán portré