Ugrás a tartalomra
bartos_robert

Elhunyt Bartos Róbert tagtársunk

Szomorú hír érkezett baráti körünkhöz. Életének 80. évében hosszantartó, súlyos betegségben március 23-án elhunyt Bartos Róbert egyesületünk tagja. Személyében egy régi  „halmays” barátunk távozott el közülünk. Tudtuk, hogy fél éve hol otthonában, hol a kórházban alázattal küzdött a gyilkos kór ellen, de mégis optimistán tekintettünk a jövőbe. Februári közgyűlésünkön, utolsó találkozásunk alkalmával örömmel nyugtáztuk, hogy már szinte újra a régi „Bartosrobi” tért vissza körünkbe. Ezért is ért váratlanul bennünk a lesújtó tragikus hír.

Bartos Róbert 1997 nyarán csatlakozott egyesületünkhöz, azaz hajszálhíján alapító tagunknak számított. Németh Pálnak, a dobópápának szűk baráti köréhez tartozott, aki rendszeres résztvevője volt a híres társaság heti összejöveteleinek. 1997. augusztus 7-én – elnézve a naptárat – tévedésből éppen egy Halmay klubnapra toppant be a Kertvárosi Büfébe. Pali bácsi kapott az alkalmon és azonnal beléptette Robit egyesületünkbe. Talán senki nem gondolta akkor, hogy egy több, mint két évtizedes kapcsolat, barátság indul el ezen a forró, nyári esten. Ettől kezdve már célzottan kereste Robi társaságunkat és  hosszú évek során számtalan közös programon kapcsolódott be munkánkba. Mindig lehetett rá számítani. Mikrobuszával bejártuk a fél országot. Felejthetetlen emlék még ennyi idő távlatából is az egri olimpiai vándorgyűlés, a gyöngyösi olimpiai akadémiai találkozók vagy a Csanádi Árpád Olimpiai Kör vendégeként, velük közösen szervezett budapesti barangolások.

Vidám, közvetlen természete révén hamar befogadta őt az ötkarika bűvöletében élő csapatunk. Ahol ő jelen volt, ott mindig történt valami, humoros anekdotái mindig jókedvre derítették környezetét. Egy időben elnökségünk tagjaként is segítette munkánkat. Ha kellett részt vett a szervezésben, legyen az bál, közgyűlés, kiállítás vagy éppen magasfalui kirándulás. Civil foglalkozásában híresen, már-már hírhedten szigorú volt, aki nála szerzett jogosítványt, az később bármilyen veszélyhelyzetben feltalálta magát. A szakmai szigorúság mögött érző szív rejtőzött. Feleségét korán elveszítette, egyedül nevelte fel minden tiszteletet megérdemlően öt gyermekét. Soha nem panaszkodott, mindig segítőkész volt. A barátság szent dolog volt nála. Amikor néhány éve Simon Csaba tagtársunk elhunyt, vonatra szállt, hogy ott lehessen barátja gödöllői búcsúztatóján.

Most tőle búcsúzunk. Még nem tudjuk felfogni, hogy Robi már nem lesz ott következő rendezvényeinken, nem tudjuk őt köszönteni közelgő 80. születésnapján. De nem akármilyen társaságba került. Ott fent az „égi” Halmay Egyesület tagjai, Németh Pál, Szarka Zoli, Balogh Jóska, Jenkei Ede és a többiek várják. Sajnos Bartos Róbert barátunk már őket erősíti.

Kedves Robi!

Szomorú szívvel búcsúzunk Tőled. Emlékedet, az elmúlt évtizedek felejthetetlen közös élményeit tisztelettel örökre megőrizzük.

Isten veled, nyugodjál békében!

Emlékképek Bartos Róbertról itt megtekinthetők.

Videó archívum

25 éve az olimpiai eszme szolgálatában

Az Aranycsapat elfeledett legendái

Pars Krisztián olimpiai bajnok

Szarka Zoltán portré