Ugrás a tartalomra
baán_béla

Elhunyt Baán Béla tagtársunk

Szomorú hírt kaptunk a közelgő karácsonyi ünnepekre készülődés közepette. Életének 70. évében meghalt Baán Béla, egyesületünk tagja. Egyetlen gyermekként özvegy édesanyjával élt a megyeszékhelyen, akit nagy szeretettel gondozott. A sors kiszámíthatatlansága folytán egymást követve szólította magához a Teremtő őket.

Baán Béla 2015-ben csatlakozott olimpiai baráti körünkhöz, de már korábban is érdeklődött tevékenységünk iránt. A világjárvány kitöréséig gyakran látogatta rendezvényeinket. A sport mellet az irodalom és a zene iránt érdeklődött, több tagtársunkhoz fűzte régi ismeretség még katonakoruktól, ugyanis Béla a laktanyában könyvtárosként dolgozott. Csendes, a reflektorfényt kerülő ember volt, szeretett a háttérben maradni. Beszélgetéseink során feltűnt nagyfokú tájékozottsága, műveltsége. Vidám természetével sikerült jól beilleszkednie az olimpiabarátok közé, úgy érezzük, hogy szívesen jött körünkbe.

Kedves Béla!

Bánatos szívvel búcsúzunk Tőled, hiányozni fog szerény, visszafogott, de mindig derűs személyed összejöveteleinkről. Sajnos  már te is az „égi” Halmay Egyesület csapatát erősíted, ahol olyan társak közé kerültél, mint például az éppen tíz éve elhunyt Balogh Jóska vagy Németh Pali bácsi, Szarka Zoli és a többiek, akiket te is nagyon tiszteltél.

Kedves Béla!

Emlékedet örökre megőrizzük, nyugodj békében!

Videó archívum

25 éve az olimpiai eszme szolgálatában

Az Aranycsapat elfeledett legendái

Pars Krisztián olimpiai bajnok

Szarka Zoltán portré