Ugrás a tartalomra
teke_cimlapkep

Egyesületi tekebajnokság ötödször

2017. november 17-én több mint tíz év szünet után ismét megrendeztük egyesületünk tekebajnokságát. A korábbi versenyeket felülmúlva óriási küzdelem és amatőr szintünkhöz képest magas színvonal jellemezte a bajnokságot. A legtöbb induló is most volt a kupa történetében.
A férfiak versenyében Geider Attila mindkét sorozatában kiváló teljesítményt nyújtott, így új név került fel a győztesek listájára. A dobogós helyekért óriási harc alakult ki. Az első sorozatot követően Jenei Ferenc biztos befutónak tűnt, aztán a második körben rontott addigi kiváló teljesítményén. Békefi Miklós és Gál László remek hajrát produkálva holtversenyben a második helyre jöttek fel. Horváth Péter „Pedró” szintén sokat javult a verseny végére, így az előkelő negyedik helyen zárt. Kerényi János és a kupa védője, Szakály Ferenc nyújtották a legegyenletesebb teljesítményt a két sorozatban, még a dobogóra is esélyesek voltak, de a jó hajrával ezúttal elmaradtak. Mittli Ödön, Horváth Vilmos és Császár Zoltán szintén nagyszerű dobások sokaságát mutatták be, de az erős mezőnyben ezúttal a középmezőnyben végeztek. Gál Tamás, Németh László és Szendi János váltakozó sikerrel szerepeltek, kiváló dobások után egy-egy gyengébb eredményt is produkáltak. 
A hölgyek mezőnyében Paár Erzsébet és Mittli Ödönné külön versenyt vívott az elsőségért, Magdi csupán egy fával maradt le az aranyéremről. Hasonlóan nagy csata volt a bronzéremért Horváth Vilmosné Jutka és Császárné Klári között is. Csak két fa döntött. Jenei Ferencné Kati a legjobb eredményt érte el a hölgy egyesületi tagok között, ezért külön dicséret illeti (A hölgyek között a családtagok is indulhattak.) Németh Lászlóné Orsi szoros versenyben végzett a még pontszerző hatodik helyen.
A jó hangulatú verseny az ünnepélyes eredményhirdetéssel zárult, Horváth Vilmos elnöknek mindenkihez volt egy jó szava. A verseny zökkenőmentes lebonyolításáért külön köszönet illeti Bokor István tagtársunkat. Úgy váltunk el, hogy 2018-ban is találkozunk a tekepályán!

Eredmények:

Férfiak: 1. Geider Attila 101 fa; 2. Békefi Miklós és Gál László 85 fa; 4. Jenei Ferenc és Horváth Péter 83 fa; 6. Kerényi János 82 fa; 7. Szakály Ferenc 80 fa; 8. Mittli Ödön 73 fa; 9. Horváth Vilmos 63 fa; 10. Császár Zoltán 62 fa; 11. Gál Tamás 49 fa; 12. Németh László 43 fa; 13. Szendi János 29 fa.

Hölgyek: 1. Paár Erzsébet 59 fa; 2. Mittli Ödönné 58 fa; 3. Horváth Vilmosné 54 fa; 4. Császár Zoltánné 52 fa; 5. Jenei Ferencné 49 fa; 6. Németh Lászlóné 46 fa.

Szakály Ferenc versenyen készült képei  itt megtekinthetők.

Videó archívum

25 éve az olimpiai eszme szolgálatában

Az Aranycsapat elfeledett legendái

Pars Krisztián olimpiai bajnok

Szarka Zoltán portré