Ugrás a tartalomra
75 éves lenne Szarka Zoltán

75 éves lenne Szarka Zoltán

Augusztus 12-én lenne 75 éves Szarka Zoltán, a Szombathelyi Haladás olimpiai bajnok kapusa, egyesületünk alapító tagja. A tavaly április 18-án elhunyt legendás sportemberre a Magyar Olimpiai Akadémia Hagyományőrző Bizottsága és Olimpiai Egyesületünk koszorúzással egybekötött megemlékezést tartott a herényi temetőben.
Győr Béla, a MOA hagyományőrző bizottságának vezetője részletesen ismertette Szarka Zoltán nagyszerű pályafutását, melyben kiemelt helyet foglalt el a Haladás, melyhez haláláig hű maradt.  Győr Béla kihangsúlyozta, hogy nem csak játékosként, hanem emberként is mindenki szerette és tisztelte Szarka Zoltánt.
Horváth Vilmos, egyesületünk elnöke, MOB-tag beszédében kiemelte, hogy kevés olyan embert ismert, akinek nem voltak irigyei, ellenségei, haragosai, akit mindenki kedvelt: Szarka Zoltán viszont sportolóként és magánemberként is igazi példakép volt.
A család nevében fia, ifj. Szarka Zoltán elérzékenyülve köszönte meg a kedves szavakat. Ezt követően Lehmann László MOA főtitkár,  dr. Jakabházyné Mező Mária és Győr Béla MOA-tagok a Magyar Olimpiai Akadémia, míg Horváth Vilmos, Békefi Miklós és Benyák András egyesületünk nevében koszorút helyeztek el Szarka Zoltán sírjára.

A megemlékezés képei itt megtekinthetők.

Videó archívum

25 éve az olimpiai eszme szolgálatában

Az Aranycsapat elfeledett legendái

Pars Krisztián olimpiai bajnok

Szarka Zoltán portré