Ugrás a tartalomra

Események

Magasfalui sikerek és Dobre Norbert újra győzött

Már tizenkilencedik alkalommal rendeztük meg névadónk, Halmay Zoltán tiszteletére amatőr úszóversenyünket. A versenytáv hagyományosan 50 yard (45,72 méter), melyet tetszőleges úszásnemben tehetnek meg a versenyzők.  A viadalnak újra otthont adó Bükfürdő Thermal & Spa jóvoltából ideális körülmények várták a rajthoz álló vállalkozó szellemű úszókat.

Olimpiákról – határok nélkül

Nagysikerű sporttörténeti konferenciát rendeztünk március végén Szombathelyen. A Kárpát-medencei Sport Hagyományőrző Egyesület, az ŐrvidékHáz és a Halmay Zoltán Olimpia Hagyományőrző Egyesület szervezésében a volt huszárlaktanyában zajlott zsúfolt ház előtt a 46. Nemzetközi Sporttörténeti Konferencia. A Kárpát-medencei Sport Hagyományőrző Egyesület (a két éve elhunyt Kis János vezette Európai Sport Hagyományőrző Egyesület folytatásaként) immár 15.

A mexikói olimpiára és Szarka Zoltánra emlékeztünk

Ötven évvel ezelőtt nyert utoljára olimpiai bajnokságot labdarúgó válogatottunk. A győztes csapat tagja volt Szarka Zoltán, a Szombathelyi Haladás kiváló kapusa is. Olimpiai Egyesületünk megemlékezést tartott a félévszázados évforduló tiszteletére, ahol felidéztük a mexikói ötkarikás játékok felejthetetlen mérkőzéseit és tisztelettel adóztunk Szarka Zoltán emléke előtt, aki olimpiai baráti körünk alapító tagja is volt.

Tízedszer emlékeztünk Németh Pálra

A Szombathelyi Dobó SE és a Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület alapító tagjára, Németh Pál mesteredzőre, Pali bácsira, a Dobópápára emlékeztek tanítványai, barátai, tisztelői, a család tagjai Szombathelyen, a már tízedik alkalommal megrendezésre került emléknapon. A Sugár úti Atlétikai Centrumban szeptember 13-án délután meghívásos páros kalapácsvető gálaversennyel kezdődött az immáron hagyományos esemény.

Búcsú Fazekas Árpádtól

Szeptember 10-én a Fiumei úti temetőben családtagjai, barátai és ismerősei vettek végső búcsút Fazekas Árpádtól, az Aranycsapat nyolcvannyolc éves korában elhunyt kapusától. Az Magyar Labdarúgó Szövetség nevében Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgó és Sipos Jenő szóvivő tisztelgett, de eljött az egykori csapattárs, a válogatott labdarúgók korelnöke, Raduly József is. A búcsúzók között volt a magyar könnyűzenei élet kiválósága, Zséda (Zsédenyi Adrienn) is, akivel a kapuslegenda régi barátságot ápolt.

Videó archívum

20 év 20 percben

Az Aranycsapat elfeledett legendái

Pars Krisztián olimpiai bajnok

Szarka Zoltán portré